KALENDER

Program våren 2019 

Vi välkomnar alla våra medlemmar till en spännande vår tillsammans med oss i konstföreningen!

 

Konstcirkeln i Konstföreningens regi startade med vårens första träff måndagen den 21 januari 2019.

Vad vi diskuterar bestämmer vi tillsammans från gång till gång. Om du är intresserad att delta så finns det ett fåtal platser kvar. Datum för våra träffar är måndagar 25 febr, 25 mars, 29 april och 27 maj klockan 15.00. Vi träffas på Studiefrämjandets lokaler på Brunnsgatan.

Välkommen att kontakta Carin Hellberg tel. 076 24 155 14

 

Årsmöte söndagen den 3 mars i NK-villan! Vi bjuder er ännu en gång på att få lyssna till Fil. Dr Ulf Abel som talar under rubriken:” Artur Percys samarbete med NK-verkstäder” Artur Percy har som formgivare och bildkonstnär haft ett stort inflytande på svenska hushåll.

Efter föredraget börjar dagens Årsmötesförhandlingar.                
Eftermiddagen avslutas med att vinnarna i medlemslotteriet väljer sina vinster.

 

Tisdagen den 9 april kl 18.00 får vi en spännande rundvandring på Bryggeriområdet! Möte med Peter Dewoon och Georg Badawi

Vi träffas utanför Galleri Fiskhuset för gruppindelning.                                    

Efter ca en timme samlas vi åter för visning av pågående utställning med 2017 års stipendiat Jonathan Dewoon och Jennifer Sprangerud. Moderator Peter Dewoon. Lättare förtäring serveras. Anmälan till Carin Hellberg: 076 24 155 14 eller mail: carinhellbergs@gmail.com

 

Tisdagen den 7 maj, litterär afton på Mosstorps Gård kl 18.00

Här gästas vi av Cilla Jahn, som blev ”årets stockholmska 1995” för att hon med energi och entusiasm genomdrev att Milles staty ”Gud Fader på Himmelsbågen” kommit på plats vid Nacka Strand. Hon kommer att tala om konstens betydelse i vardagen. Cilla Jahn är konsthistoriker, konstregissör och tillika författare.

Samåkning anbefalles! Medlemmar betalar 100 kr och icke medlemmar 150 kr. Anmälan till Ulrika Sandblom på mail: ulrika.a.k.sandblom@gmail.com eller mobil 070 55 44 758.                  
Max antal deltagare 40.

 

Söndagen den 12 maj går vårens konstresa till Eskilstuna konstmuseum och Ebeling museet i Torshälla.

Vi avreser från Nyköpings Stadshus kl 10.30 och åter kl 18.00. Vi fyller en buss, så först till kvarn! Se separat inbjudan.

 

OBS LÄNGST UPP TILL VÄNSTER STÅR DET HEM: Om du klickar på det ordet kommer du tillbaka till startsidan